نداشتن خروجی تصویر در لپ تاپ asus K55A و نصب ویندوز UEFI روی هارد های قدیمی

یک نمونه ی دیگر از تصویر نداشتن لپ تاپ asus را در اینجا منتشر می کنیم که با فرآیند تعمیر آن آشنا شوید، برای اشنایی با روند تعمیر این لپ تاپ با ما همراه باشید:

در این مورد لپ تاپ ایسوس مدل K55A را داریم که پس از روشن شدن تصویری ندارد و فقط چراغ پاور و شارژ باتری روشن است . نداشتن خروجی تصویر مشکل رایجی است که البته دلایل یکسانی ندارد و با توجه به علت مشکل، راه حل های مختلفی نیز دارد.

اما به گفته خود مشتری، کاربر ابن دستگاه قصد داشته تا ویندوز 10 را به جای ویندوز قبلی خود که ویندوز 7 بوده نصب کند که در مرحله انتخاب پارتیشن نصب سیستم عامل، با خطای عدم امکان نصب ویندوز روی پارتیشن قبلی مواجه شده. بنابراین مشتری تشخیص داده که مشکل میتواند از تنظیمات بایوس لپ تاپ باشد و بایوس لپ تاپ را به تنظیمات پیش فرض کارخانه برگردانده(این گزینه روی همه لپ تاپ ها وجود دارد) و پس از اعمال تنظیمات پیش فرض،  لپ تاپ پس از روشن شدن تصویر نداشته است، نه روی صفحه نمایش لپ تاپ و نه از طریق خروجی پورت VGA.

 
نصب ویندوز 10

شکل 1 – نداشتن تصویر asus K55A  چراغ پاور و شارژ باتری روشن است

پیش از اینکه سراغ حل مشکل، نداشتن خروجی تصویر در لپ تاپ برویم . باید اشاره کنیم که دلیل عدم نصب ویندوز 10 روی هارد هایی که ویندوز 7 دارند تنظیمات بایوس نیست و نیازی به تغییر هیچ تنظیمی نیست بلکه نیاز به تغییراتی روی خود هارد دیسک وجود دارد.

امروزه تقریبا تمامی نسخه های ویندوز 10 و 11 که در بازار و سایتها وجود دارد ویندوز هایی هستند که بصورت

“Unified Extensible Firmware Interface”   UEFI" نصب میشوند در صورتی که تقریبا تمامی نسخه ها ی ویندوز 7 که سالهای قبل روی سیستم ها نصب شده بصورت BIOS های  رایج قدیمی   Legacy بوده . و اگر برای نصب ویندوز 10 بصورت UEFI  روی ویندوز 7 قدیمی داشته باشید در مرحله انتخاب پارتیشن نصب ویندوز به خطای  Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style   برخورد خواهید کرد.

چرا؟ چون در واقع اگر بخواهید ویندوز را در حالت UEFI نصب و بوت کنید باید هارد دیسک شما به نوع GPT پارتیشن بندی شود . در صورتی که ویندوز هایی که بصورت رایج قدیمی یا همان Legacy نصب شده اند به هاردهایی با پارتیشن استایل MBR (Master Boot Record)    احتیاج دارند.پس در دوحالت می توانید ویندوز را نصب و بوت کنید که هر کدام پارتیشن استایل ویژه خود را روی هارد دیسک نیاز دارند:

  • بوت در حالت UEFI: نیاز به هارد دیسک حالت GPT
  • بوت در حالت Legacy : نیاز به هارد دیسک حالت MBR

برای درک مفاهیم و تفاوت های اصطلاحات بالا میتوانید براحتی با چند دقیقه جستجو در گوگل درک درستی از مطالبی که گفتیم داشته باشید. ما در این مورد در ادامه و پس از رفع مشکل عدم تصویر لپ تاپ . مراحل تبدیل هارد از MBR  به پارتیشن استایل GPT را کاملا نشان میدهیم و ویندوز 10 را بدون مشکل جایگزین ویندو7 قدیمی میکنیم .

اما از آنجایی که پس از تنظیم پیش فرض به حالت اولیه بایوس توسط مشتری ، این مشکل رخ داده میتوانیم در صورت وجود ولتاژ های اصلی روی مادربرد لپ تاپ، مستقیما سراغ بایوس برویم . چون به دلیل نداشتن تصویر در صفحه نمایش و حتی پورت VGA تنها راه اصلاح بایوس، پروگرام کردن آی سی بایوس لپ تاپ است.

 

در ادامه به صورت تصویری مراحل لازم برای پروگرام بایوس را میبینید.

 
خطای  Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style

شکل 2 – باز کردن لپ تاپ ایسوس K55A

 
نداشتن خروجی تصویر در لپ تاپ asus K55A و نصب ویندوز UEFI روی هارد


نداشتن خروجی تصویر در لپ تاپ asus K55A و نصب ویندوز UEFI


نداشتن خروجی تصویر در لپ تاپ asus K55A  نصب ویندوز


نداشتن خروجی تصویر در لپ تاپ asus K55A

شکل های 3 تا 6- برداشتن آی سی بایوس و پروگرام کردن آن با فایل درست این مدل مادربرد و جایگذاری دوباره روی مادربرد

پس از پروگرام کردن بایوس با فایل درست آن، طبق شماره روی مادربرد و جاگذاری دوباره روی مادر برد ، لپ تاپ را روشن میکنیم و به درستی تصویر تولید و نمایش داده می شود.

 
نداشتن خروجی تصویر در لپ تاپ asus K55A

شکل 7- رفع مشکل عدم خروجی تصویر لپ تاپ Asus K55A

در این مرحله به درخواست مشتری رم لپ تاپ را هم از 4 گیگا بایت به 8 گیگابات ارتقا دادیم. رم این لپ تاپ از نوع PC3 با فرکانس باس 1333 می باشد که با توجه به وجود اسلات خالی برای افزایش ماجول رم این کار صورت گرفت. توجه کنید که باید ماجول رم سازگار با مدل لپ تاپ تهیه شود در غیر این صورت یا تصویر نخواهید داشت و یا دستگاه ممکن است دچار خطای Blue Screen  یا همان خطای صفحه آبی  شود. 

مشاهده موجودی: رم لپ تاپ 

 

 
  نصب ویندوز UEFI روی هارد های قدیمی

شکل 8 – اضافه کردن ماجول رم جدید

حالا که مشکل تصویر نداشتن حل شد باید سراغ هارد دیسک برویم و مراحل تبدیل حالت هارد از MBR به GPT را انجام دهیم.  این کار به کمک نزم افزار های مدیریت دیسک انجام میشود که یکی از ساده ترین و پر امکانات ترین آنها نرم افزار Acronis Disk Director می باشد که ما نیز از این نرم افزار استفاده میکنیم.

برای این کار هارد لپ تاپ را به سیستم دیگری که این نرم افزار بر روی آن نصب است ، وصل میکنیم و پس از اجرای نرم افزار آکرونیس دیسک دایرکتور، هارد لپ تاپ شناسایی می شود و براحتی باچند کلیک پارتیشن استایل هارد را از MBR به GPT  تغییر میدهیم.

 
نداشتن خروجی تصویر در لپ تاپ asus K55A

شکل 9 – برنامه Acronis Disk Director  برای مدیریت هارد دیسک

در شکل 9 در کادری که مشخص شده هارد لپ تاپ را میبینیم که دارای یک پارتیشن Inallocated  است. این پارتیشن ویندوز قبلی بوده که ما توسط همین برنامه، آن را پاک کردیم (Delete Volume)  . پس از این مرحله با کلیک کردن روی هارد مورد نظر که در این جا Disk2 می باشد ، در ستون سمت چپ برنامه، گزینه Convert to GPT ظاهر میشود که با زدن این گزینه و سپس اعمل تغییرات خواسته شده هارد به GPT تبدیل میشود.

شکل 9 در واقع تصویری است که پس از انجام مراحل بالا گرفته شده و میبینید همان طور که با فلش ها مشخص است دیسک ما هم اکنون حالت GPT دارد و ما گزینه Convert to MBR را در اختیار داریم و می توان دوباره پارتیشن استایل را به حالت قبل (MBR) بازگرداند.

در این مرحله با بستن هارد روی لپ تاپ می توانیم بدون مشکل ویندوز 10 را بصورت UEFI نصب و بوت کنیم.

 

مشاهده موجودی: هارد SSD 

 

 
نداشتن خروجی تصویر در لپ تاپ asus K55A

شکل 10- تنظیم بایوس برای بوت شدن در حالت UEFI

 
نداشتن خروجی تصویر در لپ تاپ asus K55A


خطای  Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style

 

شکل 11 و 12- پارتیشن بندی در حالت UEFI در استایل GPT  و در ادامه نصب ویندوز 10 و نرم افزارهای کاربردی

نکته لازم به یادآوری در این مورد این دستگاه این است که باز هم خود کاربر با تشخیص خود اقدام به تغییر تنظیمات کرده بود که باعث شده بود مشکل دوچندان شود.

امروزه با وجود محتوا ها و مطالب آموزشی زیاد در اینترنت شاید این ذهنیت در بسیاری از کاربران ایجاد شود که پس از مطالعه یکی دو مقاله آموزشی می توانند خودشان براحتی و بدون هزینه تمامی مشکلات کامپیوتر یا لپ تاپ خود را حل کنند. باید بدانید که اغلب مطالب موجود در اینترنت و محتواهای آموزشی آنلاین جهت راهنمایی و آگاهی عمومی است و نمیتوان تمام جزئیات و مسائل را در چند کلیپ و مقاله آموزشی یافت .

پس پیش از چند برابر کردن هزینه و دست به کار شدن میتوانید مشاوره لازم را از ما بگیرید شاید خودتان بتوانید بدون دوچندان کردن مشکلات دستگاه خود ، آنها را برطرف کنید.

 

توجه داشته باشید که برای این که خودتان اقدام به تعمیر کنید کافی نیست؛ این کار نیاز به مهارت و ابزار مخصوص دارد و باید توسط تکنسین های تعمیر لپ تاپ انجام شود در غیر این صورت ممکن است مشکلات بیشتر و به مراتب هزینه های خیلی بیشتری را متحمل شوید. شما می توانید برای دریافت خدمات تخصصی، از همکاران ما در مجموعه اگیبیت کمک بگیرید، اگیبیت فعال در زمینه تعمیرات تخصصی لپ تاپ و سخت افزار در استان تهران و استان البرز هست.

 


محصولات مرتبط:

شارژر لپ تاپ ایسوس 90 وات

 

 ممکن است این مطالب برای شما مفید باشد:

خاموش شدن رندوم در حین کار Asus N551


خاموش بودن لپ تاپ asus p2530u

 

 

اگه مشکلت حل نشده نگران نباش ! هر ایرادی تعمیر میشه. برای راهنمایی بیشتر با مجموعه اگیبیت تماس بگیر.

همچنین علاوه بر راه های ارتباطی اعلام شده در وب سایت، از طریق واتس اپ یا تلگرام با کارشناس تعمیر، ارتباط مستقیم داشته باشید.

لطفا قبل از مراجعه حضوری از طریق راه های ارتباطی اعلام شده  در سایت، تماس بگیرید و هماهنگی لازم انجام شود.

 

 

 

نداشتن خروجی تصویر در لپ تاپ asus K55A  و نصب ویندوز UEFI روی هارد های قدیمی

ارسال این مطلب برای دوستان: